De regula, când ești din sudul țării și vrei sa mergi spre Valea Prahovei, alegi drumul care trece prin Târgoviște și Pucioasa. Îți setezi GPS-ul și mergi întins la drum, ascultând muzica, vorbind vrute și nevrute cu familia sau poate pur și simplu conduci cu gândurile plecate in cine știe ce colturi ale lumii. De cele mai multe ori te gândești ca peisajele spectaculoase apar abia când ai urcat in munte, după ce ai trecut de “celebrul” sat cu grămezi de piatra decorativa la fiecare poarta. Recunosc ca așa mi s-a întâmplat și mie aproape de fiecare data când mergeam spre sau dinspre Sinaia. Odată, la un astfel de drum, conducând spre casa după un weekend relaxant cu familia, la ieșirea din Pietrosita m-a impresionat un panou mare publicitar cu niște case frumoase cu elemente tradiționale – reclama la Complexul Satul Prunilor.
Mmmmm…. mi-am zis, suna și arată interesant!
Nu am facut atunci escala sa vad complexul. Probabil ca am avut un motiv întemeiat sa
nu ma opresc (de regula nu las lucrurile frumoase sa treacă pe lângă mine “ fără sa pun măcar o întrebare de control”) dar am reținut denumirea și am cautat mai tarziu pe net. Am avut plăcută surpriza sa găsesc niste poze foarte frumoase ale locului. Mi-a plăcut foarte mult și ideea de face un complex ca pe un “sat in sat”.
Am păstrat undeva intr-un sertăraș al mintii numele acestui complex cu gândul de a-l explora cu prima ocazie. Nu a trecut mult timp si s-a ivit aceasta ocazie – eram in drum spre Sinaia și după ce am trecut de Târgoviște i-am propus partenerei mele de drum sa facem un mic ocol și sa-i arat un loc minunat pentru a veni intr-o scurta vacanța cu familia. Eu eram cu speranța ca realitatea de la fata locului este cel puțin la fel de frumoasa ca in pozele de pe net și ca nu voi regreta ca am propus aceasta scurta escala, fiind și destul de tarziu ca ora.
La nici 4 km de la drumul Târgoviște -Sinaia, vezi un alt panou care îți spune ca ai ajuns la Satul Prunilor și îți arată ca trebuie sa o iei la deal pe un drum pietruit. In fata, sus in vârful dealului, vezi o poarta mare de lemn, in stânga vezi o livada cu pomi fructiferi printre care este amenajat un scurt traseu de offroad dar spectacolul adevarat este cand privești spre dreapta- înțelegi imediat de ce satul se numește Dealul Frumos. O imensitate de vale frumos colorata, specific anotimpului, cu munții Bucegi și Leaota pe fundal, cu case presărate pe ici-colo care te fac sa îți imaginezi instant toate Baladele copilăriei.
Ajuns la poarta mare de lemn, opresti mașina, te dai jos, privești încă odată minunatul peisaj și intri la Recepție, o clădire mică de lângă poarta, unde te așteaptă vesela și plină de bunăvoința, Raluca.
Deși noi am ajuns destul de tarziu, când dansa tocmai închidea poarta și se pregătea sa plece, s-a întors cu mare bucurie sa ne prezinte minunăția aceasta de sat in satul Dealul Frumos.
Complexul in sine este organizat chiar ca un sat; sunt 7 vile identice situate de o parte și de alta a unei “ulițe” pietruite care merge șerpuind pana in platoul din vârful dealului. “Satul” însă pare a fi al unui “primar” gospodar (Bogdan) care s-a gândit sa ofere locuitorilor de ocazie cele mai bune condiții: trotuar cu dale de ciment, parcări in apropierea fiecărei vile, iarba frumos tunsa, pomi fructiferi, brazi și arbuști ornamentali de-alungul “ulitei” dar și printre vile. Dacă o iei ușor la pas in sus spre “capul satului” (vârful dealului) găsești printre vile, din loc in loc câte un leagăn de lemn unde te poți relaxa admirând peisajul si ascultând liniștea locului sau te poți intalni cu unul dintre frumosii iepurași care umbla liberi printre vile sau pe terasele lor.
Cele 7 case sunt și ele rezultatul gândirii unui gospodar pentru ca au o arhitectura care îmbina foarte frumos lemnul cu cărămida, modernul cu tradiționalul, in așa fel încât oferă “locuitorilor” un cămin cald pe perioada șederii. Despre case as mai spune ca sunt gândite perfect pentru o vacanța cu familia dar și împreuna cu una sau doua familii de prieteni. Fiecare casa are câte 3 dormitoare la etaj și un living imens la parter care este amenajat ca o garsoniera, cu chicinetă, zona cu canapea, fotolii, măsuță de cafea și televizor dar și o zona cu 2 paturi de o persoana. Living-ul fiind astfel organizat poate servi fie ca spațiu comun pentru familiile cazate la etaj, fie poate găzdui el insusi o familie. Impresionante sunt și ferestrele mari ale living-ului cu uși de sticla către terasa care îți permit sa te bucuri de minunatele peisaje și când este mai frig afara. Spun asta pentru ca pe vreme frumoasa vei prefera cu siguranța sa îți savurezi cafeaua dimineața sau un pahar cu o băutura buna seara, pe terasa care înconjoară pe doua laturi living-ul. Camerele de la etaj, suficient de mari cât sa te simți bine, foare curate și călduroase, te îmbie sa mai prelungești sejurul cu câteva zile.
Înainte de poarta de intrare in “sat”, este restaurantul unde chiar îți recomand sa mănânci dacă vrei sa îți amintesti de mâncarea făcută de bunica. Aici este “stăpâna” Mihaela fără de care nu se întâmpla nimic de la așezatul meselor pana la debarasarea putinelor resturi rămase pe masa. Indiferent de solicitările noastre, ea a găsit de fiecare data o soluție. Ne-a fascinat si pentru ca a păstrat tradiționalul in tot ce a gătit, inclusiv la desert – plăcinte cu mere extraordinare, chec făcut in casa și mai ales delicioasele gogosi care ne-au făcut sa uitam de orice restricții culinare.
Lângă restaurant este un loc amenajat pentru grătar și pentru foc de tabăra unde poți savura o ceașca de țuica fiarta sau vin vin fiert in timp ce privesti și admiri pe deoparte purcelusul de lapte sau mielul de la rotisor iar in partea cealaltă jocul vioi al flăcărilor focului de tabăra. Apropo, Bogdan, țuica este foarte buna.
Dar ce sa mai lungim vorba, dacă vrei sa ai o vacanța frumoasa și relaxanta cu familia, caută pe net nr de telefon, suna pentru rezervare (pentru ca nu vrei sa ajungi aici și sa găsești totul ocupat) și urca-te in mașina si bucura-te de liniștea și frumusetea acestui sat minunat.

Acest blog vă recomandă destinații de vacanță testate, unde vă puteți bucura de timpul petrecut cu familia fără a cheltui o avere
Comments (5)
Wonderful job right here. I definitely enjoyed what you had to say. Keep going because you certainly bring a new voice to this subject. Not many people would say what youve said and still make it interesting. Properly, at least Im interested. Cant wait to see additional of this from you.
Hey, I would similar to headed for say, what a cool website! Im just researching for my wordpress web site other than i had a problem evaluation this post because the text protruding in on the road to the menu. edit sorry, the harms my end, it is my outdated version of chrome causing the fault. May be worth asking peeps toward update? Keep up the imposing work.
Good thinking. What are your thoughts on expansion on a global scale? There are times when things like this begin to have global expansion and frustration. Ill check back to see what you have to say.
Ive been exploring on the net hoping to get some ideas on the way to get my personal weblog coded, your present style together with style are wonderful. Did you code it by yourself or did you recruit a coder to do it on your behalf?
a good blog article ,We stock Argyle, Bailey, Cardy, Sheepskin, Boots.