În vara aceasta am avut o surpriza foarte plăcută dar ca să va spun, încep cu inceputul…. Totul a început după rezervarea concediului de vara, în Grecia, tocmai în august și după câteva discuții dacă mai mergem sau nu și câteva zile la noi la mare, am ajuns la o soluție de compromis care sa împace și dorința nevestei de apa și soare dar și pasiunea mea pentru munte. Soluția aleasa a fost…… Băile Herculane! A fost propunerea ei, ea a ales hotelul, ea a rezolvat totul, eu doar m-am bucurat! Am mers 100% pe mana ei de data asta! Și nu am greșit deloc deși de fiecare data când eram întrebat unde mergem în weekend și spuneam ca la Herculane, reacția era una de foarte mare mirare: “unde? N-ai mai găsit tu vreo pensiune frumoasa? Totul e distrus la Herculane, nu ai văzut la televizor?” A venit vremea sa plecam și pot sa va spun ca pe mine ma impresionează de fiecare data chiar și drumul pana acolo deși cel puțin pe porțiunea Craiova-Orșova am fost de zeci de ori. De fiecare data ceva îți bucura ochiul, fie flora minunata de la marginea drumului – specifica fiecărui sezon, fie verdele dealurilor de la Ciochiuta, fie Dunărea văzută de deasupra Simianilui de pe Dealul Balota și care mai apoi te însoțește pana la Orșova. De la Orșova o iei pe drumul Timișoarei, pe malul Cernei, pana vezi pe stânga o clădire în stil baroc, de-odată cu istoria care trădează încă gloria timpurilor de altădată, cand împărați din Europa veneau pentru tratament balnear și pentru relaxare la Herculane. Aici virezi dreapta, treci raul și mergi spre centrul stațiunii și surpriza…. Herculane nu este o stațiune moarta asa cum spuneau la televizor ci o stațiune plina de turiști, cu mașini parcate mai mult aiurea pentru ca și aici implicarea autorităților locale lasă de dorit. Aproape de centrul stațiunii vezi pe dreapta, sub peretele stâncos câteva clădiri foarte înalte cu exterioare de cărămidă roșie și sigur cu imaginea dezolarii băgată în cap de televiziuni, te gândești ca sunt relicve ale turismului comunist lăsate prada dezastrului. Ei bine, una dintre aceste clădiri adăpostește hotelul despre care vreau să vă vorbesc- Grand Hotel Minerva. Știu ca nu este genul de loc despre care v-am obișnuit sa va povestesc, dar pe noi ne-a impresionat și asta m-a determinat sa împărtășesc cu voi aceasta minunata experienta.
De cum treci de bariera de la întrarea în parcare, te întâmpină Nea Sache, un domn trecut de prima tinerețe, foarte amabil care te ajuta sa îți găsești loc de parcare în fata hotelului sau dacă știe ca nu mai sunt locuri te invita politicos sa te conducă în “parcarea mare de jos” și sa te aducă el cu microbuzul. Intri apoi în recepție și ramai cu gura căscată, ceva nu bate cu filmul pe care presa ți-l crease, totul este foarte curat și cu foarte mult bun gust. Te primește un spațiu generos, unde îmbinarea eleganta a granitului, travetinului, marmurei, oglinzilor cu frumoasele canapele tapițate cu materiale de foarte bună calitate, cu lustrele din metal și sticla care parca sunt aduse din palatele împăraților despre care va spuneam mai sus, sunt dublate de amabilitatea și voia bună a personalului de la recepție. Ramai puțin blocat, mai auzi și câțiva cetățeni străini vorbind în engleza pe una din canapele și te întrebi dacă nu cumva la trecerea prin ușile glisante de la întrare, nu cumva te-ai teleportat într-o alta lume. Îți iei cheia de la camera, lași numărul mașinii la recepție și pornești agale către lifturi. Aceeași eleganta te însoțește și constați a ai mai găsit un loc frumos unde proprietarii nu au făcut deloc rabat de la calitate. Ajungi la lifturi, 4 la număr și destul de rapide pentru ca timpii de așteptare erau scurți inclusiv sâmbăta când în hotel au fost câteva grupuri mari. Lifturile sunt moderne, cu oglinda pe perete pentru a-ți da senzația de spațiu mai mare și cred ca și persoanele cu claustrofobie s-ar simți bine într-un astfel de lift. Ajunși la etajul 9 am constatat ca nu doar în recepție și în partea de lobby s-a lucrat cu atenție deosebita la detalii. Și aici, mocheta curata, integrata perfect cu culoarea pereților și ușile camerelor, îți dă senzația ca nimic nu a fost lăsat la voia întâmplării.
Am întrat în camera și pupilele s-au dilatat din nou. Nimic nu aducea aminte de hotelul comunist care a fost odată…..si chiar am cautat la un moment dat, măcar ceva care sa semene cu ce a fost cândva. Poate doar dimensiunea camerelor mai amintește de ce a fost odinioară dar amenajarea lor îți lasă suficient spațiu cât sa te simți bine(am stat în Paris și în Londra în camere fata de care cea de aici pare uriașă). Nici în amenajarea camerelor nu au lăsat lucrurile la voia întâmplării, totul este foarte curat și mobilierul de MDF alb și oglinda mare de pe perete da o nota de eleganta. Noi am stat într-o camera cu pat matrimonial suficient de mare încât am dormit toți 3 foarte bine deși Măriuca noastră “doarme în toate direcțiile”. Înainte de plecare le-am rugat pe doamnele cameriste sa îmi arate și alte camere de pe etaj și totul era la același nivel de calitate indiferent de tipul camerei.
Sa va spun câteva cuvinte și despre partea de spa care este impresionanta. Au o piscina mare pentru adulți, o piscina suficient de mare pentru copii, doua tipuri de jacuzzi, toate acoperite si cu ieșire către o terasa mare unde poți face sa te relaxezi la soare delectandu-ti privirea cu crestele înverzite ale munților care înconjoară statiunea. Au de-asemenea mai multe tipuri de sauna, niște băieți arătoși pregătiți oricând să-ți facă un masaj, o baie romana și asta dacă vorbim doar de partea de relaxare pentru ca în partea de tratament nu am avut curiozitatea sa întram dar la felul cum arata din afara, nu are cum sa nu fie de foarte bună calitate. Noi am testat doar partea de piscina, unde cea mica a și reușit sa învețe sa înoate singura, mai întâi în piscina de copii și mai apoi în cea mare.
După ce te-ai cazat și ai înotat ceva timp sigur ți se face foame, asa ca e bine sa va spun și unde ați putea să vă rezolvați aceasta nevoie. În hotel sunt 2 restaurante, unul la parter, Dacia, unde de regula este rezervat pentru evenimente și cel de zi cu zi de la – 1, Sarmis. Restaurantul Sarmis, elegant decorat, cu spatii deschise dar și cu câteva separeuri discrete, cu terasa cu vedere către oras, este cel unde se servește și micul dejun. Noi l-am încercat în toate momentele zilei și am fost foarte mulțumiți indiferent de preparatele comandate atât ca gust cât și ca mod de prezentare și de servire. Noi am fost foarte mulțumiti de serviciile din hotel, oamenii au fost mereu atenți, zâmbitori și gata sa te facă sa te simți bine. Din discuțiile cu familia Stoica, Alina și Mugurel, cei care au făcut ca acest loc sa arate asa de bine, am înțeles ca a fost destul de greu sa găsească oameni pe care să-i instruiască sa ofere servicii la înălțimea calității oferite de spațiu. În cele 4 zile în care am stat în hotel i-am văzut chiar și pe ei implicați, alături de angajați, în tot ce ar putea sa ii facă pe turiști sa simtă căldură locului.
Eu sunt convins ca Grand Hotel Minerva din Băile Herculane este o varianta foarte bună pentru o vacanta cu familia în care sa ai parte de apa(rece, termala, sărată, sulfuroasa…); relaxare la soare pe un șezlong; excursii cu vaporul pe Dunăre sau cu mașina spre cascada Bigar, cheile Nerei, morile de pe valea Rudariei (singurele mori de apa functionale din tara), izvoarele Cernei, etc; drumeții pe munte de orice fel (mai scurte, mai lungi, ușoare, dificile, pe jos, cu bicla, cu ATV….); o simpla căutare pe google îți arată o grămadă de activități pentru care și dacă ai sta 2 săptămâni tot nu ți-ar fi suficient.
Acest blog vă recomandă destinații de vacanță testate, unde vă puteți bucura de timpul petrecut cu familia fără a cheltui o avere
Comments (5)
Suntem incantati de toate si tot ce am intalnit la acest hotel! Doamna Alina si domnule Mugurel va multumesc ca existati si reprezentati astfel Romania! Va doresc numai bine si sa fiti sanatosi! Cu multa incantare, fam Costache din Campina.
Oameni minunati! Si noi ne-am simtit foarte bine aici si asta m-a determinat sa scriu despre ei!
thank a lot for your web site it helps a whole lot.
Thanks!
Your info is quite helpful.