Dacă tot n-am văzut nici un fulg de zăpadă în Craiova, am zis să mergem să o căutam. Aveam mai multe opțiuni pentru asta (Ranca, Muntele Mic, Sureanu, Păltiniș) așa că am inceput să mă documentez. Cum ne doream să vedem locuri noi varianta Rânca a căzut din start. M-am uitat apoi pe net să văd cum este vremea in weekend-ul in care noi ne doream să mergem și a mai căzut și varianta Muntele Mic unde toata luna februarie erau temperaturi mari și se anunța vreme ploioasă. La Șureanu și la Păltiniș se anunța exact vremea pe care ne-o doream. Am ales Păltiniș, de data asta, pentru ca era accesibil ca destinație pentru toți (grupul venea din vreo 4 orașe Timișoara, Craiova, Slatina, Pitești) dar și pentru că toată iarna prietenii noștrii din Sibiu “ne-au asasinat” cu poze făcute pe partie și in împrejurimi. Am găsit pe net o pensiune drăguță, cu recenzii bune si am rezervat inițial 5 camere dar destul de repede am revenit cu mail și am suplimentat cu încă 4 camere pentru ultimul weekend din februarie. Așa că am ocupat 80% din Pensiunea Karola din Păltiniș și abia așteptam să ne întâlnim.
În ziua cu pricina ne-am pus pe drum, care cum am putut să ne mobilizăm mai bine consoartele și copiii. Drumul este lung dar frumos indiferent că vorbim despre dealurile Vâlcei, despre Valea Oltului sau despre ultima porțiune Tălmaciu – Cisnădie – Rășinari – Păltiniș. In Păltiniș ninsese cu o seară inainte și din păcate accesul până în parcarea pensiunii a fost cu ceva emoții. Din strada principală care vine dinspre Sibiu când ajungi la parcarea de la Arena Platos, trebuie sa virezi brusc la dreapta și mai urci vreo 300 de metrii. Panta nu este așa de dificilă dar întotdeauna găsești “domni eleganți si nerăbdători” cu 4×4 care din dorința lor de a epata îți fac ție viata mai interesantă. Dar să nu le acordam mai multă atenție decât merită chiar dacă unii dintre noi au avut de suferit neplăceri mai mari sau mai mici.
În fața pensiunii ne așteapta Doamna Cosmina, proprietara, ne-a arătat camerele și ne-am bucurat tare să vedem că totul arată la fel de bine ca în pozele de pe net. Curățenia este exemplară! Imediat ce ai intrat pe ușa simți nevoia sa îți scoți încălțările chiar dacă nu te îndeamnă cineva sa faci asta. Camerele, dispuse pe 3 etaje, sunt foarte mari și in fiecare cameră găsești pe lângă patul mare matrimonial cel puțin o canapea extensibilă dacă nu cumva și un fotoliu. Băile sunt și ele mari și echipate cu tot ce ai de trebuință. Inutil să vă spun că totul este impecabil de curat.
La etajul 1, imediat ce urci scarile, in dreapta este sala de mese, elegant amenajata, cu geamuri largi care te răsfață cu peisajul superb din spatele pensiunii! Este locul ideal pentru romantici pentru că se pot bucura (daca au noroc de vreme frumoasă) de un apus superb pe crestele inzapezite ale muntilor. Răsăritul l-am admirat din cameră, pentru că in peioada asta a anului Soarele se ridică peste crestele Făgărașului, si evident că nu puteam rata o astfel de poza chiar dacă pentru asta am ieșit desculț în zăpadă. Tot aici se servește si micul dejun bogat și diversificat.
Pentru noi aici a fost “sala de lectură” pentru că a fost locul unde ne-am strâns cu toții in fiecare seară și am depanat amintiri în timp ce “răsfoiam” cu tact povestea coniacului făcut de mine. Ne-am simțit ca în perioada sărbătorilor de iarna mai ales ca afară ningea viscolit. Din “sala de lectura” am ieșit direct în terasa de afară unde poti fie sa-ti savurezi o cafea imbătându-te cu frumusețea peisajului din jur și cu aerul rece de munte, fie să alergi prin zăpadă cu cei mici, să vă bateți cu bulgări sau să faceți împreună un om de zăpadă.
Pensiunea este foarte aproape de partia Arena Platos și bineînțeles că in fiecare zi am fost acolo fiecare după pofta cea poftit: saniuta, schiuri, vin fiert sau pur si simplu pentru soare, aer curat si lume multa la baza pârtiei. Partia nu este foarte mare dar este foarte bine organizată astfel încât timpul de așteptare la instalatiile de transport pe cablu era destul de mic. După părerea mea este ideal pentru copiii care abia deslușesc tainele schiurilor dar si pentru iubitorii de săniuș care au la dispozitie o partie de săniuțe care incepe fix de unde ajunge telescaunul si se pot bucura de o coborare de câteva sute de metrii. Peisajele de pe partie sunt superbe si te încarcă de energie indiferent in ce direcție privesti asa că vă imaginați că ne-a prins o ora destul de tarzie prin zonă.
A fost o minunată excursie cu familia extinsă din care am si învățat că atunci când familia este numeroasă (18 adulti si 15 copii) este bine să rezervi un loc unde poți să și servești masa fără să te deplasezi.
In concluzie, #vacantacufamilia.ro a avut un weekend reușit la Pensiunea Karola din toate punctele de vedere, a nins, am avut zăpadă proaspătă, soare si cer senin, sporturi de iarna si multa veselie!
Acest blog vă recomandă destinații de vacanță testate, unde vă puteți bucura de timpul petrecut cu familia fără a cheltui o avere