Pentru octombrie îmi făcusem planul cu 3 plecări: una la Casa Lacului împreună cu colegii de echipa , una la Sibiu pentru un concurs MTB și una la Curtea de Argeș pentru nunta colegei mele, plecări din care speram sa am cel puțin doua povesti pentru “vacanta cu familia.ro”. Pe cea de la Casa Lacului ați văzut-o deja, la Sibiu unde speram sa fie a doua poveste din afara zonei de baștină, nu am găsit ceva de povestit asa ca am plecat spre Curtea de Argeș fără prea mari așteptări.
Rezervasem ceva pe Booking.com dar nu m-am documentat prea bine despre pensiune. Am cautat o camera undeva unde eu credeam ca este cel mai bine în Curtea de Argeș dar nu era nimic liber asa ca am luat apoi o camera la prima pensiune care mi-a apărut, gândindu-mă ca este doar pentru a ne schimba și pentru a ne odihni câteva ore dupa nunta.
În pozele de pe Booking, Pensiunea Casa Medievala arata foarte bine dar nu am pus prea mare preț pe asta. Am pus pe Waze destinația și am plecat spre Curtea de Argeș pe ruta Bălcești – Râmnicu Vâlcea pentru ca îmi doream sa-i fac o surpriza frumoasa Alexandrei cu un buchet din foarte puținele flori pe care le mai văzusem pe câmp.
Când am ajuns la destinație era deja întuneric dar luminile din curte au fost suficiente pentru a ne arata cât de bine arata pensiunea din exterior iar prima senzație a fost ca aici ne vom simți foarte bine. O singura privire în jur și am observat locul de joaca, un foișor foarte frumos, mașinile de offroad și un rastel cu 3 biciclete, asa ca locul părea pe gustul meu dar și perfect pentru o scurta vacanta cu familia. Mi-am zis, “mmmm…..se pare ca și de data asta Doamne – Doamne m-a îndrumat către un loc minunat” și am întrat în recepție. A fost un al doilea moment de stare de bine, combinația dintre albul lemnului din care era făcută recepția cu albastrul închis al fotoliilor din fata receptiei și cu albastrul deschis al tavanului care dădea senzația unui cer senin cu câteva urme de nori, ne-a dus instant cu gândul la un loc foarte romantic din Roma (Giardino Segreto) unde am petrecut un week-end foarte frumos în urma cu ceva vreme. Lipsea doar fresca de pe perete dar as putea spune ca am găsit-o și pe aceasta prin frumusețea tablourilor cu poze vechi din Curtea de Argeș de pe pereții albi imaculati din holuri și camere.
La recepție ne-a întâmpinat Daniel, un tip prezentabil care chiar știe cum sa te facă binevenit. Am luat cheia de la camera și am urcat. Aveam camera la etajul 3, și da….. clădirea are 3 etaje deși nu pare a fi asa de înaltă din afara. Ideea de romantism al vremurilor medievale este continuata și pe scara către primul nivel unde albul pereților, tablourile vechi, balustrada de fier forjat, gresia închisă la culoare iti dau impresia ca urci în casa unui nobil bine ancorat in vremurile respective. De la etaj imaginea se schimba, te lovește dintr-o data eleganta locului cu aceeași pereți albi cu aceleași gen de tablouri dar de data asta asortate cu cu balustrade albe de lemn, cu tocarie și mobilier de-asemenea albe cu mocheta groasa capuccino care chiar îți dau senzația că ești acasă. Am întrat în camera și evident ca și aceasta continua nota de eleganta și curățenie din restul pensiunii. Baia de asemenea foarte curata și dotata cu tot ce trebuie. M-am pregătit pentru eveniment și am coborât la recepție sa schimb câteva vorbe despre pensiune și zona cu Daniel în cele “5 minute” necesare soției sa se pregătească și ea.
Duminica ne-am trezit sa mâncăm micul dejun cu intenția de a pleca spre Craiova destul de repede dar nu înainte de a da o tura sa vedem culorile toamnei spre barajul Vidraru. Norocul meu și ghinionul nevestei a fost ca la micul dejun l-am cunoscut pe Ovidiu- proprietarul pensiunii, un om care a investit mult în acest loc atât material cât și emoțional dar și un mare iubitor al muntelui si al plimbărilor în natura. Auzind intenția mea, a venit cu o propunere și mai interesanta, să-l însoțim pe el și pe Ovidiu Stan – un alt mare iubitor și cunoscător al muntelui, într-o scurta excursie spre o stâna situata mai sus de barajul Vidraru unde își doreau sa organizeze un eveniment. Pe drumul către stâna, pe lângă peisajele superbe cu cascada Calugarita, barajul Vidraru, lacul văzut dintr-un alt unghi, combinația superba de culori a pădurii, plaiul frumos în care se găsea stâna, am descoperit 2 oameni pasionați de ceea ce fac și de natura dar mai ales buni cunoscători ai muntelui care mi-au făcut o lista întreaga de activități și trasee de picior sau de bicicleta astfel încât m-au convins sa ne întoarcem cu un grup în primăvara pentru o vacanta cu familia.
În concluzie, dacă ajungeți în zona Curtea de Argeș, va recomand cu căldură sa nu ocoliți Pensiunea Casa Medievala!
Acest blog vă recomandă destinații de vacanță testate, unde vă puteți bucura de timpul petrecut cu familia fără a cheltui o avere