Acesta este mesajul pe care l-am pozat astazi pe un suport de vinuri la Forest Spa si care descrie perfect experienta noatra in acest minunat colt de rai. De fapt mesajul complet era ” Happiness is all around. We can feel it and taste it!” iar noi, #vacantacufamilia.ro , am simțit si am gustat din plin asta. Stiam deja de ceva vreme de existenta acestui minunat loc de relaxare, unde am petrecut câteva ore in urma cu 3 ani si chiar am dat referinte bune unor prieteni din București, dar niciodată nu am incercat sa ne cazam acolo si sa ne bucuram cu adevărat de spa-ul complexului. Dar cand astrele se aliniază, găsești fericirea in jur chiar daca nu ai programat asta. Singura iesire programata pentru februarie era cea de la sfârșitul lunii de la Păltiniș iar programul incarcat de la lucru nu parea ca va mai permite si altceva. Numai că joi, intorcandu-ma de la Drăgășani, wazele m-a sfatuit sa evit Balsul și să ma întorc prin Bălcești iar drumul trece prin…… Maciuca! L-am sunat pe Ștefan Tudor (manager la Forest Spa) si….minune, mai aveau camere libere pentru vineri seara!!! Mi-am sunat si nevasta din dotare si din nou minune….nu avea alt program! Ce va spuneam…..astrele s-au aliniat perfect pentru cateva clipe de fericire!
Am plecat din Craiova si in cei aproximativ 60 km abia daca am apucat sa “iau” un “f” la jocul de Fazan ca am și ajuns la locul unde drumul se imparte intre doua dintre minunatiile județului Valcea, Horezu și Drăgășani. Drumul nostru merge catre Dragasani si imediat ce am trecut râul Cerna, inainte sa intram in Maciuca vedem in stânga in vârful unui deal, doua cladiri frumoase cu imprejurimi bine ingrijite. Era destinatia noastra. Am mai mers putin, am intrat in Maciuca, desi nu am vazut celebra urare despre care am citit pe net, si am virat stanga chiar inainte de monumentul reprezentativ al comunei si am urcat dealul despre care va spuneam mai devreme.
Ajunsi in parcare, am constatat ca cele doua cladiri sunt foarte frumoase si de aproape, una moderna cu o arhitectura interesanta care adăpostește recepția, restaurantul si marea parte din camere si una din bușteni (Retreat House) ca o casuta din povesti, preferata Mariei. Înainte să intram in recepție ne-am uitat putin in jur, am admirat frumoasa priveliște si intrebarea fireasca a fost ” daca acum, într-o iarna fara zapada, arata asa, cum o arata primavara cu verdele ei crud sau toamna cu nebunia ei cromatica?”. Admirând culoarea cerului lasata de Soarele care se ascunsese dupa dealurile din departare nu aveai cum sa nu remarci copacul mare cu un leagăn agatat de o creanga care parca iti spunea “relaxează-te și lasa povestea sa înceapă”. Exact asa am facut! Am intrat si imediat am simțit caldura locului data de combinatia dintre natura mutata in interior (mult lemn, muschiul natural de pe peretele din spatele receptiei, micile ghivece cu flori de primavara din stanga intrarii) cu naturaletea si zâmbetul oamenilor care ne-au intampinat si ne-au indrumat. Pana am completat eu hârtiile de cazare, Irina de la recepție a luat-o pe Măriuca si au mers sa se asigure ca totul este în regula cu camerele noatre.
Camera noastra era in cladirea principala, in care gasesti receptia si restaurantul, si este o cameră destul de spatioasa, curata, cu pat confortabil, baie foarte curata si un un balcon mare cu o priveliște de vis. Ne-am cazat si in timp ce ii asteptam si pe fini sa ajungă, fetele au terminat restul de tema pentru acasa iar eu am facut câțiva pasi in jur si am surprins cateva poze foarte frumoase in lumina apusului.
La cat de frumoase sunt peisajele din jur si la cat de frumos este amenajat tot acest deal cu totul, nici nu aveam cum sa nu fac poze frumoase. Am inceput plimbarea in partea din fata, dincolo de parcare, si am mers mai intai pe aleea care coboara catre celebra statuie din comuna. Aici, in stanga aleei, vei putea admira o adevărata expoziție de sculptura cu piese realizate la edițiile anterioare ale unui concurs internațional de sculptura iar in dreapta la baza dealului vei gasi grajdul cu cativa căluți. Se pare ca in curând cei mici si cei mari deopotrivă se vor putea bucura si de echitație sau plimbări calare.
Am trecut apoi dealul prin iarba, pe lângă copacul cu leagan, catre drumul de acces la hotel si nu aveam cum sa nu remarc casuta tradiționala de la baza dealului, complet renovată și care arată foarte bine in lumina apusului. Am aflat apoi ca se numește Casuta Călusarilor, ca are 150 de ani vechime si, după mine, aceasta casuta este “perla coroanei” pentru spatiile de cazare de aici. Au păstrat în mare parte traditionalul dar au adus si elementele confortului modern asa ca la următoarea vizita voi cere cu siguranță cazare aici.
M-am întors apoi sa “inspectez” si celalalt spatiu de cazare de aici, casuta din bușteni, preferata Mariei. Seamănă din afara cu o casuta din povesti iar daca sunteți 3 familii de prieteni cu copii veți găsi aici un cuibusor unde va veți simți foarte bine. Sunt 3 dormitoare cu bai separate, foarte curate si un living cu canapea si fotolii unde puteti depana amintiri pana seara târziu. Asta daca nu e cald afara, pentru ca altfel cu siguranță o sa alegeți una din cele 2 terase mari si cu priveliște superbă.
In spatele zonei de cazare este zona de spa iar intre cele 2 zone găsești un mic paradis care îți dă o stare de bine și de relaxare chiar inainte să intri la Spa. Este o combinație foarte frumoasă de piatră , lemn, arbori ornamentali, un mic lac cu pești colorați, diverse obiecte tradiționale, o zonă de grătar foarte frumos amenajată si o zonă unde se poate face foc de tabără si proțap, atât de bine gândită și realizată ca îți este greu sa te hotărăști ce sa pozezi mai întâi .
Despre zona de Spa se poate vorbi doar la superlativ. Te simți bine imediat ce s-a deschis ușa culisanta si te întâmpină curățenia locului, eleganța combinațiilor dintre lemnul mobilierului, sticla ușilor și piatra pavajelor, verdele mușchiului natural de pe peretele din spatele receptiei, tavanul care îți da senzația unui cer senin, toate accentuate de zâmbetul oamenilor de la recepție. Imediat ce ai intrat, te vei simți răsfățat indiferent ce vei alege: fie ca vei inotata in piscina, suficient de mare si cu zonă de hidromasaj, fie ca vei dori relaxare in vreo 2 tipuri de saună umedă , 2 de saună uscată, salină , masaj sau pur si simplu stand cu gândurile tale in gradina magică . Cu bateriile încărcate in zona de spa îți poți apoi consuma energia pe terenurile de sport din complex sau plimbandu-te cu bicicleta prin jurul complexului.
După atâta răsfăț probabil ti se face foame si mergi in restaurantul elegant de la parterul hotelului unde îți vei răsfăța cu siguranță și papilele gustative. Noi am mâncat foarte bine indiferent că vorbim de micul dejun unde am avut de la tradiționala omletă până la prosciuto și brânzeturi franțuzești, sau ca vorbim de ce am comandat din meniu.
Starea de bine este întreținută și de serviciile de calitate oferite de ospatari – tot timpul atenti la nevoile tale dar si de frumoasele tablori, unele pictate chiar de Dna Mirela, proprietara complexului, altele achiziționate de la diverse expoziții de arta. Mie mi-au placut in mod special cele care ilustrează culele oltenesti.
In concluzie dacă vrei sa îți răsfeți toate simțurile, îți poți găsi fericirea aproape de tine, undeva la jumătatea distantei dintre Craiova și Rm Vâlcea intr-un loc de poveste!

Acest blog vă recomandă destinații de vacanță testate, unde vă puteți bucura de timpul petrecut cu familia fără a cheltui o avere