Vă mai spuneam și cu altă ocazie că vara asta concediul a fost o sumă de ieșiri scurte în locuri frumoase din jurul nostru. Așa s-a întâmplat și la începutul lunii iulie când am trăit o experiență minunată la Carpathian Lodge în Dobrița, județul Gorj.
Povestea frumoasă se leagă și de faptul că în acea sâmbătă noi am fost invitați să fim nași de cununie pentru doi prieteni dragi nouă. Evenimentul a fost unul foarte restrâns și după ceremonia religioasă am mers la Dobrița pentru a celebra evenimentul.
Locul ales a fost ideal pentru ce ne doream noi, mai ales în aceste vremuri tulburi- o casă de aproape 100 de ani readusă la viață și pusă în valoare de oameni cu mult respect față de locurile natale și tradiții. Așa că iată-ne ajunși în locul unde aplicația GPS ne-a spus că am ajuns la destinație – Carpathian Lodge.
Am oprit mașina în fața unui gard zidit de piatră și cu poartă de lemn peste care se vedea o casă cu pridvor, o casă boierească, renovată foarte frumos, era casa pe care o căutam. Ne-a întâmpinat Bogdan, gazda noastră, ne-a arătat casa și ne-a spus povești frumoase despre cum a ajuns să renoveze casa bunicilor și să facă din ea o bijuterie.
Urci scara de lemn în pridvor și de aici intri în recepție care de fapt este un hol cu o masă cu obiecte vechi, recondiționate și unde este păstrată și intrarea în pivniță dar acoperită cu un geam securizat peste care poți trece cu piciorul. În dreapta holului este livingul cu canapea și fotolii, cu spațiu deschis către mansardă și unde tronează la loc de cinste, un șemineu, cu băncuțe zidite de o parte și de alta unde probabil în anotimpul rece este o plăcere să stai rezemat de sobă și să citești ceva.
Camerele sunt 5 la număr, denumite după cele 4 anotimpuri plus una tradițională, foarte curate și cu mult bun gust amenajate.
Curtea este mare, verde cu mulți pomi fructiferi și viță-de-vie în spate până la pădurea de salcâmi. Chiar lângă plantația de vița-de-vie este un foișor de lemn unde am servit masa și am stat pană seara târziu la povești. Ceva mai sus în vie este și ciubărul. Noi nu l-am folosit dar în mod sigur este o senzație minunată să savurezi un pahar de vin în ciubăr, înconjurat de verdele din jur.
Ce poți face aici?
Locul oferă variante de petrecerea timpului pentru toată lumea:
-”leneșii” pot sta la discuții în foișor sau în ciubăr
– cei dornici de mișcare și de a descoperi zona, au o mulțime se trasee de făcut, fie pe jos, fie pe bicicletă, toate cu elementul central al zonei- Cheile Sohodolului.
– Pasionații de cultură au la doar o aruncătură de băț, fantasticele monumente ale lui Brâncuși din Tg Jiu dar și Mânăstirea Tismana.
Noi am luat-o la pas prin pădurea din spatele pensiunii și am ajuns undeva deasupra satului, cu o priveliște frumoasă asupra cheilor Sohodolului și de unde nu mai aveam mult și am fi putut ajunge la Inelul Doamnei – punct de atracție pe Chei.Tot acolo, deasupra satului, există o pădure de castani, toată uscată de ani buni, în urma unei boli, despre care Maria mi-a zis că seamănă cu Pădurea fermecată din filmul Frozen 2.
A doua zi am servit un mic dejun foarte bun, pregătit de Anca și Bogdan din produse achiziționate de la localnici.
Am pornit într-o scurtă excursie pe Cheile Sohodolului iar mai apoi spre Baia de Aramă și Herculane. Ne-am mai oprit pe valea Cernei și ne-am dezmorțit puțin vizitând o altă casă veche, readusă la viață de un prieten. Căsuța, afltă pe versantul muntelui, chiar lângă poteca Via Transilvanica care duce către Ineleț, oferă o priveliște superbă asupra Cernei și a munților Mehedinți.
În concluzie, dacă vă doriți să petreceți ceva timp de calitate, în aer curat, într-un loc de poveste și cu poveste nu ezitați să alegeți Carpathian Lodge.

Acest blog vă recomandă destinații de vacanță testate, unde vă puteți bucura de timpul petrecut cu familia fără a cheltui o avere